Британія в Радбезі ООН: Російські атаки на Україну – марна спроба відновити воєнну динаміку

Британія в Радбезі ООН: Російські атаки на Україну – марна спроба відновити воєнну динаміку

Укрінформ
Ракетний удар Росії по Україні минулої ночі був відчайдушною і марною спробою Росії відновити воєнну динаміку.

Про це заявила у п’ятницю постпред Великої Британії при ООН Барбара Вудворд на засіданні Ради Безпеки ООН, передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«У них нічого не вийде, – зазначила Вудворд. – Україна вже змусила Чорноморський флот Росії відступити зі своєї бази в Криму…, відтісняє Росію в Чорному морі».

За її словами, Україна боронить свою землю і вже відвоювала більше половини земель, захоплених Росією з лютого 2022 року.

Вона наголосила, що Велика Британія і далі підтримуватиме ЗСУ та український народ.

«Ми надсилаємо ще сотні ракет для поповнення запасів систем протиповітряної оборони, які допомагають захистити цивільне населення України та її інфраструктуру від жорстокого нападу Росії. Наша підтримка триватиме стільки, скільки буде потрібно», – наголосила постійна представниця.

Читайте також: Штати в ООН: Росія відволікала Радбез, поки готувала наймасштабнішу ракетну атаку на Україну

Як повідомлялося, у п’ятницю Рада Безпеки ООН обговорила ракетний удар Росії по Україні 29 грудня.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю Росія завдала по Україні масованого удару. З ночі загарбники атакували ударними дронами та ракетами різних типів. Загалом цього разу ворог використав 158 засобів повітряного нападу. Сили та засоби Повітряних сил ЗСУ у взаємодії з підрозділами Сил оборони України знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 і 88 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-