Від ухвалення закону про лобізм залежить шлях України до ЄС та НАТО - Новіков

Від ухвалення закону про лобізм залежить шлях України до ЄС та НАТО - Новіков

Ексклюзив
Укрінформ
Від ухвалення та імплементації закону про доброчесне лобіювання прямо залежить шлях України до Європейського Союзу і НАТО.

Про це повідомив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков у коментарі Укрінформу.

«Нам необхідно, щоб Верховна Рада якнайшвидше розглянула та ухвалила закон про доброчесне лобіювання, адже цього вимагають наші міжнародні партнери», - зазначив він.

За його словами, висновки Групи держав Ради Європи проти корупції щодо реалізації антикорупційних реформ враховуються Європейським Союзом під час ухвалення рішень щодо початку та швидкості руху переговорів про вступ України до ЄС.

Читайте також: Закон про лобізм необхідний, щоб бачити впливи на депутатів - очільник НАЗК

«На початку весни відбудеться зустріч з Групою держав проти корупції, де ми маємо прозвітувати про ухвалення та імплементацію закону про доброчесне лобіювання. Тому Верховна Рада має якнайшвидше ухвалити цей документ», - підкреслив Новіков.

Посадовець зауважив: якщо не ухвалити закон про лобізм до того часу, то Група країн проти корупції може скласти негативний висновок, і Україна потрапить у так званий «чорний список» країн, які не дотримуються своїх зобов’язань щодо виконання антикорупційних реформ.

«Тобто від ухвалення та імплементації закону про доброчесне лобіювання прямо залежить наш шлях до Євросоюзу і НАТО», - підкреслив очільник НАЗК.

Читайте також: Законопроєкт про лобізм не передбачає відповідальності для громадських організацій - Новіков

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді України зареєстрували проєкт закону «Про доброчесне лобіювання».

Закон «Про доброчесне лобіювання» необхідно ухвалити для того, щоб українці бачили впливи, які вчиняються на депутатів усіх рівнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-