Закон про лобізм необхідний, щоб бачити впливи на депутатів - очільник НАЗК

Закон про лобізм необхідний, щоб бачити впливи на депутатів - очільник НАЗК

Ексклюзив
Укрінформ
Закон «Про доброчесне лобіювання» необхідно ухвалити для того, щоб українці бачили впливи, які вчиняються на депутатів усіх рівнів.

Про це повідомив очільник Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков у коментарі Укрінформу.

«Ухвалити закон про доброчесне лобіювання необхідно для того, щоб кожен українець, активні громадяни, учасники громадських організацій бачили всі впливи, які вчиняються на народних депутатів, депутатів інших рівнів, для того, щоб вони приймали ті чи інші правила гри для українського суспільства і держави», - зазначив Новіков.

Читайте також: Закон про лобізм: посол ЄС очікує на порозуміння між урядом і громадянським суспільством

Посадовець підкреслив, що проєкт закону зумовлений вимогами Європейської комісії, Групи держав проти корупції і міжнародними стандартами щодо запобігання олігархічному впливу.

За його словами, відсутність протягом багатьох років в Україні європейських антикорупційних та антиолігархічних практик «призвела до того, що Українська держава понад 25 років своєї історії була захоплена олігархічними впливами», що врешті-решт призвело до відповідної реакції парламенту, а саме ухвалення так званого антиолігархічного закону.

Читайте також: Закон про лобіювання має передусім зменшити вплив олігархів – Стефанішина

Новіков стверджує, що оцінюючи вищезгаданий закон, Венеційська комісія також рекомендувала ухвалити законодавство про лобіювання.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді зареєстрували проєкт закону «Про доброчесне лобіювання».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-