У Раді зареєстрували законопроєкт про доброчесне лобіювання

У Раді зареєстрували законопроєкт про доброчесне лобіювання

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону «Про доброчесне лобіювання».

Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Кабінетом Міністрів України, як суб’єктом законодавчої ініціативи, зареєстровано у Верховній Раді України проєкт Закону «Про доброчесне лобіювання» (реєстр. № 10337)», - поінформував він.

За словами посадовця, законопроєкт спрямований на реалізацію рекомендацій Європейської Комісії, зафіксованих у Пакеті розширення, та є частиною урядового антиолігархічного плану дій.

Документ має на меті забезпечення правових засад лобіювання в Україні відповідно до міжнародних практик та стандартів, нормативно-правового регулювання взаємодії посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування із заінтересованими сторонами та суб’єктами лобіювання, встановлення прозорих механізмів забезпечення діяльності суб’єктів лобіювання та посадових осіб державних органів та органів місцевого самоврядування; механізмів контролю за лобістською діяльністю. 

Законопроєктом пропонується визначити термінологію у сфері лобіювання, права та обов’язки суб’єктів лобіювання, методи впливу, правила етичної поведінки суб’єктів лобіювання.

Читайте також: Закон про лобіювання має передусім зменшити вплив олігархів – Стефанішина

Водночас передбачено створення Реєстру прозорості, держателем та адміністратором якого є Національне агентство з питань запобігання корупції. Також визначається порядок реєстрації у Реєстрі прозорості та винятки з нього.

Зазначається, що доступ до Реєстру буде відкритий і безкоштовний.

Окрім того, документом регламентується звітність суб’єкта лобіювання, що вноситься до Реєстру прозорості, механізми контролю за діяльністю суб’єктів лобіювання шляхом моніторингу дотримання законодавства з питань лобіювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-