Канада ввела санкції проти 30 росіян за причетність до «виборів» на захоплених територіях України

Канада ввела санкції проти 30 росіян за причетність до «виборів» на захоплених територіях України

Укрінформ
Канада у вівторок запровадила санкції проти 30 громадян Росії, причетних до псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Канади Мелані Жолі, повідомляє Укрінформ.

«Ці санкції застосовуються до осіб, які балотувалися на фіктивних «виборах», організованих Кремлем, що відбулися 8-10 вересня 2023 року на тимчасово окупованих територіях України. Ці особи висували свої кандидатури на незаконних виборах на різні посади в тимчасово окупованих частинах Херсонської області на півдні України, в тому числі до регіональних законодавчих зборів, які російські окупанти називають "Дума"», - йдеться у заяві.

Наголошується, що ці так звані вибори є черговим порушенням незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також статуту ООН.

«Балотуючись на ці "офіційні" державні посади на окупованих Росією територіях України, ці особи мали на меті легітимізувати незаконне, повномасштабне вторгнення Росії в Україну, уможлививши запровадження російського законодавства, засобів масової інформації, освіти та валюти для "русифікації" українців, які залишаються на територіях під окупацією», – йдеться у заяві Жолі.

Читайте також: ЄС запровадив нові санкції проти Ірану за військову підтримку Росії у війні проти України

Як зазначається, Канада продовжить працювати зі своїми міжнародними партнерами, щоб допомогти Україні захиститися від незаконних і невиправданих нападів Росії на її суверенітет і захистити своїх громадян від репресивного російського режиму.

«Ми продовжуємо найрішучішим чином засуджувати незаконну та невиправдану агресивну війну Росії проти України. У Росії не було абсолютно ніяких легітимних підстав для проведення виборів на цих територіях. Сьогодні ми посилаємо Кремлю рішучий сигнал, щоб нагадати їм, що Канада ніколи не визнає ці регіони територією Росії», - заявила глава МЗС Канади.

У заяві не наводиться перелік осіб, щодо яких запровадили санкції.

Читайте також: США ввели нові санкції проти Росії за кібершпигунство

Загалом з 2014 року Канада запровадила санкції проти понад 2800 фізичних та юридичних осіб у Росії, Білорусі, Україні та Молдові, причетних до порушення суверенітету та територіальної цілісності України. Багато з цих санкцій були запроваджені в координації з союзниками та партнерами Канади.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня Канада запровадила санкції проти чотирьох російських чиновників, які брали участь у переслідуванні представників сексуальних меншин у Чечні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-