США ввели нові санкції проти Росії за кібершпигунство

США ввели нові санкції проти Росії за кібершпигунство

Укрінформ
Сполучені Штати оголосили про запровадження обмежувальних заходів проти щонайменше трьох російських кіберугруповань, пов’язаних з ФСБ, а також кількох осіб, причетних до шпигунства в електронних мережах проти США.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, оприлюдненому в четвер, передає Укрінформ.

«Уряд Сполучених Штатів вживає низку заходів проти Callisto Group, Star Blizzard і COLDRIVER, пов’язаних із Центром-18 ФСБ Росії за їхні тривалі кампанії кібершпигунства, націлені на численні американські організації та фізичних осіб»,- зауважили в американському відомстві.

Крім того зазначається, що Мін’юст США оприлюднив обвинувальний висновок у справі Андрія Корінця й Руслана Перетятка щодо їхньої участі в злочинній змові хакерів, спрямованої проти юридичних та фізичних осіб на території Сполучених Штатів. Ці особи також намагалися отримати дані британських урядовців, дослідників аналітичних центрів і журналістів. Міністерство фінансів США запровадило санкції проти них за роль у діяльності Callisto Group.

Крім того, Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури США випустило рекомендації, у яких пояснюються технічні деталі зловмисної діяльності російських кіберугруповань.

Читайте також: Країни G7 узгодили введення санкцій щодо російських алмазів

Паралельно програма Держдепартаменту США «Нагороди за правосуддя» (RFJ) оголосила про винагороду до $10 мільйонів за інформацію, яка допоможе ідентифікувати чи визначити місцезнаходження осіб, які чинять злочини за вказівками іноземних урядів. Корінець і Перетятко внесені до цього списку.

Як повідомляв Укрінформ, уряд США послідовно запроваджує санкції проти російських урядовців, олігархів, кіберзлочинів, а також представників силових структур та спеціальних служб через зловмисну діяльність уряду РФ за кордоном, у тому числі, неспровоковану війну Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-