Чехія проти будь-якого перемир’я, яке лише відкриє Росії шлях до переозброєння - глава МЗС

Чехія проти будь-якого перемир’я, яке лише відкриє Росії шлях до переозброєння - глава МЗС

Укрінформ
Будь-які рішення щодо припинення війни і укладення миру мають бути повністю схвалені українцями і поважати територіальну цілісність України.

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський в інтерв’ю «РБК-Україна», передає Укрінформ.

«Я повторюю щоразу, коли мене запитують, що будь-який мир має бути повністю схвалений українцями. Його не можна нав'язувати чи диктувати українцям. Він має поважати територіальну цілісність та суверенітет України», - сказав дипломат.

За словами Ліпавського, він проти «якоїсь Мінської угоди чи якоїсь варіації перемир'я, які тільки відкриють Росії шлях до переозброєння, підготовки армій до наступного раунду через кілька років».

Дипломат зазначив, що йому невідомо про якусь «активність» у сенсі мирних перемовин найближчим часом. Водночас він підкреслив, що Чехія є активним прихильником формули миру Президента Зеленського.

Читайте також: Європа має зараз допомогти Україні, щоб не воювати з Росією в майбутньому - глава МЗС Чехії

«Ми співголови групи номер один, яка займається питаннями ядерної безпеки. І ми бачимо, що мирний план Зеленського – це шлях уперед», - акцентував Ліпавський.

Як повідомлялося, Високий представник ЄС Жозеп Боррель перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Брюсселі закликав збільшувати допомогу для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-