Президент Литви закликав світ домагатися повернення українських дітей

Президент Литви закликав світ домагатися повернення українських дітей

Укрінформ
У п'ятницю, 8 грудня, президент Литви Гітанас Науседа закликав міжнародне співтовариство спільно домагатися повернення тисяч українських дітей, викрадених Росією, до їхніх сімей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT.

«Обов'язок усієї міжнародної спільноти - допомогти Україні домогтися перемоги, надавши їй військову та фінансову підтримку, тому що тільки в разі поразки Росії можна буде швидше повернути викрадених дітей», - заявив президент у відеоролику, звертаючись до учасників зустрічі Міжнародної коаліції країн з повернення українських дітей.

Науседа наголосив, що Литва разом із демократичним світом солідарна з Україною і вимагає від Росії негайно припинити скоєний злочин і звільнити українських дітей.

Читайте також: Президент: Злочини щодо українських дітей - організована робота РФ

За словами президента, повернення дітей - лише перший крок. Науседа підкреслив, що не менш важливо домагатися того, щоб окремі особи несли юридичну відповідальність за незаконну депортацію дітей, і Литва сприятиме міжнародним зусиллям із забезпечення справедливості.

Президент Науседа також підкреслив, що Литва рішуче підтримує мирний план Президента України Володимира Зеленського, який складається з 10 кроків, як спосіб встановлення справедливого і міцного миру.

Читайте також: Україна має залишатися пріоритетом зовнішньої політики Литви - Науседа

«Україна впродовж століть успішно чинила опір численним спробам Росії заперечувати і пригнічувати її історію, культуру та ідентичність. Сьогодні я впевнений: вона подолає і цю агресію», - сказав президент Литви.

Як повідомлялося, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець поінформував, що наразі офіційно підтверджено депортацію понад 19,5 тис. українських дітей.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-