Україна має залишатися пріоритетом зовнішньої політики Литви - Науседа

Україна має залишатися пріоритетом зовнішньої політики Литви - Науседа

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що в умовах, коли увага міжнародної спільноти звернена на нові конфлікти у світі, дипломатичні зусилля Литви мають бути спрямовані на мобілізацію міжнародної підтримки України.

Про це він сказав після зустрічі з литовськими дипломатами, передає Укрінформ із посиланням на LRT.

«Україна мала, має і матиме для нас екзистенційне значення. І на цьому пріоритеті мають бути зосереджені всі зусилля дипломатичного відомства. Втоми від війни терпіти не можна, незважаючи ні на що», – наголосив Науседа.

Він підкреслив, що Литва має продовжувати послідовну мобілізацію всебічної міжнародної підтримки України, порушувати питання відповідальності Росії за агресію та воєнні злочини, а також сприяти тому, щоб євроатлантична перспектива України залишалася на міжнародному порядку денному.

На щорічні зустрічі глави держави та керівників дипломатичних представництв Литви, представництв при міжнародних організаціях і консульських установ обговорювалися актуальні питання зовнішньої політики, геополітична та безпекова ситуація в регіоні та світі, цілі та пріоритети Литви.

Науседа заявив, що міжнародна ситуація стрімко погіршується, світ дедалі більше охоплює нестабільність, а міжнародне право та дипломатію все частіше намагаються замінити грубою силою.

Литовський президент наголосив на важливості сприяння трансатлантичним відносинам та ефективному функціонуванню НАТО та ЄС, необхідності спільної роботи з союзниками та партнерами для захисту цінностей демократії та заснованого на правилах міжнародного порядку.

Він зазначив, що необхідно зосередитися на виконанні важливих рішень, прийнятих на саміті НАТО у Вільнюсі, і серйозно підготуватися до саміту НАТО у Вашингтоні.

Читайте також: Мецола про підтримку України: Не можемо дозволити собі втоми, йдеться про безпеку Європи

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту в Австралію президент Литви заявив, що для підтримки України має згуртуватися весь вільний світ.

Фото: LRT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-