Мецола про підтримку України: Не можемо дозволити собі втоми, йдеться про безпеку Європи

Мецола про підтримку України: Не можемо дозволити собі втоми, йдеться про безпеку Європи

Укрінформ
Країни Європейського Союзу не можуть допустити "втоми" від надання допомоги Україні, де зараз вирішується майбутнє європейської безпеки.

Про це заявила президент Європейського парламенту Роберта Мецола, виступаючи перед послами Євросоюзу у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо, що Україна потерпає від російської злочинної агресії... Ми знаємо, яка ставка (у цій війні – ред.). Мільйони європейців знають про це з власного досвіду. Вони точно знають, за що бореться Україна. Тож коли говоримо, що наша підтримка України непохитна, ми саме це й маємо на увазі. Ми не можемо дозволити проявів утоми, тому що йдеться про безпеку Європи - такою ж мірою, як і про безпеку для України», - наголосила Мецола.

Вона підкреслила, що ЄС має посилювати свою роль на світовій арені. За її словами, Європа є проєктом свободи, миру й возз’єднання, що має значення для всього світу.

«В Європі ми маємо більше думати про себе як про континентального гравця. Це дасть нам змогу на рівних говорити з іншими глобальними гравцями. Щоправда, це потребує змін у нашому мисленні», - додала Мецола.

Президент ЄП відзначила важливість побудови нових конструктивних відносин з країнами Африки та Латинської Америки, зауваживши, що ЄП буде активно просувати парламентську дипломатію, яка охоплює вже понад 160 країн. Інтенсивність цієї роботи, за словами Мецоли, зросла після початку російського вторгнення в Україну. Парламентарії можуть разом працювати над вирішенням спільних проблем, таких як кліматичні зміни, цифровий розвиток, штучний інтелект тощо.

«У сучасному геополітичному середовищі ми бачимо перетворення на зброю продовольства, енергії, міграції, інформації, бачимо втручання в наші демократичні процеси. В цих умовах говорити одним голосом не лише необхідно, а життєво важливо. Без європейської єдності вплив ЄС у світі може послабитися… Тож ми маємо розбивати фальшиві наративи й формувати спільні позиції у зовнішніх відносинах», - наголосила президент Європарламенту.

Читайте також: Україні потрібен стійкий мир, а не «заморожений конфлікт» - президентка Єврокомісії

Як повідомлялося, у Брюсселі відбувається зустріч керівників закордонних дипломатичних місій ЄС, до участі в якій запрошені керівники ключових Європейських інституцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-