Президент: Злочини щодо українських дітей - організована робота РФ

Президент: Злочини щодо українських дітей - організована робота РФ

Укрінформ
Світ знає, що злочини Росії щодо українських дітей, родин - це не щось безсистемне, а організована робота держави Російської Федерації.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час першого засідання Міжнародної коаліції держав з питань повернення депортованих українських дітей, передає Укрінформ. 

“Світ знає, що цей злочин Росії щодо наших українських дітей, родин, це не щось безсистемне, а організована робота держави Російської Федерації. Різних її ланок, осіб, починаючи від Путіна, закінчуючи усіма тими, хто виконує злочинні накази і руйнує життя”, - сказав глава Української держави.

Відео: Офіційний канал Офісу Президента України в YouTube

Він зауважив, що дітей не просто вивозять з тимчасово окупованої території України, а Росія свідомо намагається знищити будь-який їх зв'язок з Україною, з рідними та близькими.

“Дітей вчать брехні про Україну, брехні про цю війну. Дітей віддають на незаконне усиновлення і навіть віддають тоді, коли вони самі кажуть, що мають близьких тут, в Україні, та намагаються відновити зв'язок зі своїми рідними. Дітей вчать ненавидіти Україну, намагаються стерти їх ідентичність і як українців, і як вільних особистостей. Це - чітка геноцидна політика Росії”, - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Росіяни мають абсолютно чітку геноцидну політику щодо українських дітей - Герасимчук

Він наголосив, що відповідна робота Міжнародного кримінального суду та ордер на арешт головного злочинця Росії - Путіна - є абсолютно переконливим свідченням того, що депортація дітей, українців, українок не залишиться безкарною.

Президент зазначив, що потрібні максимально швидкі та енергійні дії, щоб повернути всіх наших дітей, щоб вони не втратили своє дитинство на чужині, щоб жорстокість російських злочинців не зламала їх та їх зв'язок із своєю країною та рідними.

Як повідомляв Укрінформ, у Росії заявляють, що з початку повномасштабного вторгнення вивезли понад 700 тисяч українських дітей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-