Кабмін схвалив законопроєкт щодо доброчесного лобіювання

Кабмін схвалив законопроєкт щодо доброчесного лобіювання

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив проєкт закону «Про доброчесне лобіювання та адвокацію в Україні», який розробило Національне агентство з питань запобігання корупції.

Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Схвалено законопроєкт щодо доброчесного лобіювання, який спрямований на реалізацію рекомендацій Європейської комісії, зафіксованих у Пакеті розширення, та є частиною урядового антиолігархічного плану дій», - йдеться у повідомленні.

За словами Мельничука, законопроєкт має на меті забезпечення правових засад лобіювання в Україні відповідно до міжнародних практик та стандартів, забезпечення нормативно-правового регулювання взаємодії посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування із зацікавленими сторонами та суб’єктами лобіювання, встановлення прозорих механізмів забезпечення діяльності суб’єктів лобіювання та посадових осіб державних органів та органів місцевого самоврядування та механізмів контролю за лобістською діяльністю.

Читайте також: Повністю побороти корупцію у жодній країні неможливо - керівник САП

Як повідомляв Укрінформ, Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова оптимістично налаштована стосовно того, що уряд і громадянське суспільство зможуть узгодити положення закону про лобіювання, які допомагатимуть усім учасникам цього процесу.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-