Уряд очікує на завершення опрацювання антикорупційних заходів до початку саміту ЄС - Стефанішина

Уряд очікує на завершення опрацювання антикорупційних заходів до початку саміту ЄС - Стефанішина

Укрінформ
Більшість необхідних для членства України в ЄС законодавчих процедур має бути завершена до 10-го грудня, до початку саміту в Брюсселі.

Про це сьогодні під час віртуального звернення до учасників конференції з Європейської інтеграції України, яка відбулася в Європейському парламенті, заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, повідомляє Укрінформ.

«Ми вирішили максимально виконувати власні зобов’язання у виконанні тих рекомендацій, що були визначені Європейською комісією, і на виконання яких очікують європейські лідери, які прийматимуть рішення наприкінці року. Деякі з них стосуються посилення боротьби з корупцією, інші – захисту прав національних меншин України, і в цьому сенсі рекомендації Венеціанської комісії мають бути враховані. Усі ці заходи не були новими для України Всі пакети антикорупційних заходів були представлені в парламенті та будуть завершені до 10 грудня», - сказала українська урядовець.

Вона окремо наголосила, що уряд України передав на розгляд парламенту законопроєкт, що передбачає додаткові заходи захисту прав меншин у різних сферах, включаючи освіту, торгівлю, медіа та мови.

«Більше зусиль має бути докладено, щоб позбавитися пострадянської спадщини, від російської спадщини, від тотальної русифікації суспільства… Коли ми б’ємося за власний суверенітет на лінії фронту, ми також розуміємо, що ми просуваємося вперед до нашої європейської родини… Ми є країною, де проживають понад 100 етносів, громадян України, які проживають у її різних куточках. Вони б’ються (з ворогом – ред.), як рівні, і вони заслуговують на підтримку своїх мов та на захист культурних прав. Але, у той же час, вони мають бути українцями, які говорять з україномовними українцями із повною повагою», - зазначила Стефанішина.

Читайте також: Віцепрезидентка Єврокомісії: Україна робить усе для посилення боротьби з корупцією

Вона наголосила, що згадані законодавчі пропозиції, які будуть обговорені та погоджені у Верховній Раді, стануть дуже потужним посланням для всіх українців про те, що вони послідовно входять до родини європейських держав.

Як вже повідомлялося, у грудні лідери держав та урядів країн ЄС розглядатимуть рішення, які можуть стати історичними для України. Зокрема, йдеться про початок переговорів з Україною про входження до ЄС. Єврокомісія дала позитивну оцінку зусиль України у виконанні семи рекомендацій для досягнення цієї мети. Зокрема, йдеться про посилення верховенства права, реформ правосуддя, боротьбу з корупцією, захист національних меншин тощо. Рішення буде приймати Європейська Рада, яка відбудеться 14-15 грудня поточного року в Брюсселі.

Фото: eu-ua.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-