Зеленський: Україні потрібні три перемоги в питанні отримання допомоги

Зеленський: Україні потрібні три перемоги в питанні отримання допомоги

Відео
Укрінформ
Україні потрібні три перемоги в питанні отримання допомоги від партнерів – позитивне рішення про виділення додаткових коштів від Конгресу США, надання Євросоюзом пакету в розмірі 50 мільярдів євро, початок відкритого діалогу про майбутнє членство в ЄС.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час спільної пресконференції із главою Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чи впливає той чи інший конфлікт на допомогу або зменшення допомоги для України? Так, впливає. Чи відволікає це інформаційно? Так, відволікає. Хоча, напевно, відволікає – це буде некоректно, адже на Близькому Сході зараз також трагедія, тому не відволікає, а забирає увагу. Це виклик для нас, але я вам скажу, що дуже відповідальні держави і відповідальні лідери різних країн розуміють цей виклик", – сказав глава Української держави.

Відео: Офіс Президента

На його переконання, партнери України усвідомлюють, що Російська Федерація максимально використовує загострення на Близькому Сході, щоб відвернути увагу від надання допомоги Україні, тому роблять усе, щоб цього не сталося.

Зеленський підкреслив, що українська влада також активно працює над тим, щоб міжнародна підтримка держави не зменшувалася. Зокрема, за його словами, триває робота з адміністрацією Президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена, із двома партіями Конгресу США, а також із Європейським Союзом.

Читайте також: Зеленський - про підтримку з боку Нідерландів: Думаю, що найближчим часом викликів не буде

"Нам потрібні три перемоги. Перша – Конгрес США. Це виклик. Це непросто. Не все від нас залежить, але Україна має зробити все, що від неї залежить, і навіть більше, щоб ця допомога була. І я вірю, що вона буде. Друге – нам потрібна підтримка Європейського Союзу, щоб пакет у розмірі 50 мільярдів нікуди не пішов. Сьогодні не всі в ЄС готові підтримати цей пакет. Але ми маємо зробити рак, щоб усі підтримали цей пакет. Третє – відкритий діалог щодо нашого майбутнього членства в Євросоюзі. Це мотиваційний крок для нас", – підкреслив Президент України.

Як повідомлялося, президент Латвійської Республіки Едгарс Рінкевичс перебуває з офіційним візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-