Зеленський - про підтримку з боку Нідерландів: Думаю, що найближчим часом викликів не буде

Зеленський - про підтримку з боку Нідерландів: Думаю, що найближчим часом викликів не буде

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що найближчим часом викликів щодо продовження підтримки України Нідерландами не буде.

Таку думку він висловив під час спільної пресконференції з Президентом Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується Нідерландів. Прошу вас не бути в шоці. Мені здається, що ми перебуваємо в гарних відносинах. Сьогодні статус наших відносин також продовжується і підтримується Прем‘єр-міністром (Марком Рютте – ред.). Я впевнений у Рютте. Думаю, що найближчим часом викликів не буде", – сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, проміжні підсумки підтверджують дані екзитполу про несподівану перемогу ультраправої PVV (Партія свободи) Герта Вілдерса на позачергових парламентських виборах.

Читайте також: Експерт: Перемога в Нідерландах ультраправої PVV не є хорошою новиною для України

У Нідерландах лідер партії, яка здобула перемогу на виборах, отримує можливість сформувати правлячу коаліцію і обійняти посаду прем'єр-міністра.

Офіційні результати будуть оголошені виборчою радою Нідерландів 1 грудня о 10.00.

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, яка йде у відставку, висловила стурбованість позицією ультраправої PVV (Партія свободи) Герта Вілдерса щодо Росії та війни в Україні.

Президент України Володимир Зеленський 24 листопада обговорив із Прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте військову і фінансову підтримку України та питання збереження єдності в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-