Зеленський - про вступ до ЄС: Україна ухвалила всі рішення для початку переговорів

Зеленський - про вступ до ЄС: Україна ухвалила всі рішення для початку переговорів

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна ухвалила всі рішення, які необхідно було прийняти для реального початку переговорів про вступ нашої держави до Європейського Союзу.

Про це він сказав у своєму вечірньому відеозвернені, повідомляє Укрінформ.

Джерело: ОП

«Сьогодні ж у Києві були президент Європейської ради Шарль Мішель та президентка Молдови Мая Санду. У десяту річницю від початку Майдану це особливо символічно. Головною тематикою була наша інтеграція в Європейський Союз - і України, і Молдови. Наша держава виконує все те, що необхідно для реального початку переговорів про вступ. Усі рішення, які ми мали прийняти, уже ухвалені. І зараз ухвалимо навіть те, що належало зробити до весни. Тобто за графіком уже після політичного рішення ЄС про початок переговорів. Україна абсолютно має чітку позицію все реалізувати, бути повністю готовою до початку переговорів, бо для нас це все дуже конкретно. Кожен успіх нашої держави додає впевненості, мотивації нашим людям, усім тим, хто захищає Україну, хто нам допомагає», - заявив Зеленський.

Він додав, що «сьогодні ми обговорили, як рухаємося».

Читайте також: Зеленський: Віримо, що ЄС буде готовий пройти свою частину шляху назустріч Україні

«І , звичайно, дуже важливо, щоб Європейський Союз зі свого боку виконав свою обіцянку, ухваливши рішення для України, давши нам старт переговорів», - підкреслив Президент.

Він висловив вдячність президенту Європейської ради Шарлю Мішелю та усім партнерам у Європі за відповідну підтримку», та наголосив, що «зараз час для посилення солідарності».

Також Зеленський поінформував про зустріч із Президенткою Молдови Маєю Санду.

Читайте також: Україна завершує ухвалення пакету законів для старту переговорів про вступ до ЄС - Шмигаль

«Хороша зустріч була з Президенткою Молдови. Ми обговорили увесь спектр наших відносин. Особливий акцент, звичайно на тому, як можемо посилити наші економіки, нашу безпеку. Говорили про наш експорт, про взаємодію в трикутнику «Україна-Молдова-Румунія». Я дякую вам, Мая, пані президент, за щирість і волю у зміцненні наших відносин. Україна і Молдова разом. Разом з усіма нашими партнерами здатні додати зростання та соціальної справедливості і для наших країн, і для всього нашого регіону», - зазначив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

У грудні цього року Європейська рада має розглянути питання про початок перемовин про вступ України до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-