Зеленський: Віримо, що ЄС буде готовий пройти свою частину шляху назустріч Україні

Зеленський: Віримо, що ЄС буде готовий пройти свою частину шляху назустріч Україні

Укрінформ
Ухвалення рішення щодо початку перемовин про вступ України до Європейського Союзу у грудні цього року буде мотиваційним і мобілізаційним для українців.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час спільної пресконференції з президенткою Республіки Молдова Маєю Санду і главою Європейської ради Шарлем Мішелем у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава Української держави зазначив, що обговорив із президентом Євроради прогрес України у виконанні семи євроінтеграційних рекомендацій. Зеленський наголосив, що Україна зробить усе необхідне для вступу в ЄС.

Читайте також: Зеленський зустрівся з президентом Європейської ради

"Україна усвідомлює, що шлях будь-якої країни в ЄС – це шлях заслуг, а не подарунків. Тож свою частину роботи Україна реалізовує. Ми віримо, що Євросоюз буде готовий пройти свою частину шляху назустріч. І як це було обіцяно, до кінця року, у грудні, результатом буде таке бажане для України політичне рішення про початок переговорів про вступ і наближення процесу повноцінної євроінтеграції", – підкреслив Зеленський.

Він наголосив, що ухвалення рішення про початок перемовин про вступ України до Європейського Союзу в грудні цього року буде "мотиваційним" і "мобілізаційним" для українців.

Водночас Президент України висловив переконання, що рівно 10 років тому на Майдані Незалежності в Києві "вся Європа побачила, як багато насправді означає право бути в Євросоюзі".

Читайте також: Втручання генералів у політику ставить під загрозу єдність країни - Зеленський

"Коли український прапор буде на рівних з усіма країнами ЄС у Брюсселі, – це означатиме, що Європа більше ніколи не втратить себе під ударами будь-яких агресій", – підкреслив Зеленський.

Він також подякував партнерам за підтримку України, зокрема, на євроінтеграційному шляху.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

14 грудня цього року Європейська рада має розглянути питання про початок перемовин про вступ України до ЄС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-