Втручання генералів у політику ставить під загрозу єдність країни - Зеленський

Втручання генералів у політику ставить під загрозу єдність країни - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський застеріг українських генералів від втручання у політику, оскільки це ставить під загрозу єдність країни.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у тексті інтерв’ю Зеленського виданню The Sun.

«Якщо військовий вирішив займатися політикою, то це його право, тоді він має йти у політику, і йому буде не до війни», – сказав український Президент.

За переконанням Зеленського, генерали, які прийшли в політику, зробили помилку.

«Якщо ви керуєте війною, маючи на увазі, що завтра ви будете займатися політикою або виборами, то на словах і на передовій ви поводитеся як політик, а не як військовий, і я вважаю, що це величезна помилка», – вважає політик.

Читайте також: Попри втому українці готові боротися за перемогу - Зеленський

Застереження пролунало після суперечки Зеленського із Головнокомандувачем ЗСУ генералом Валерієм Залужним через його заяву про те, що ситуація на фронті «зайшла в глухий кут» і що прорив є малоймовірним.

«При всій повазі до генерала Залужного і до всіх командирів, які (перебувають – ред.) на полі бою, є абсолютне розуміння ієрархії, і все, і не може бути два, три, чотири, п’ять. Відповідно до закону, і під час війни це не може навіть обговорюватися. Це не веде до єдності нації», – відповів Зеленський.

Читайте також: Світ бачить силу США в допомозі Україні - Зеленський

Як повідомлялося, у виданні The Economist вийшов матеріал головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, в якому він зазначив, що Україна зупинила набагато сильнішого ворога, однак зараз війна переходить на новий етап.

В Інститут вивчення війни (ISW) вважають, що у колонці Залужного для видання йшлося про те, як відновити маневр у позиційній війні, а не про те, що війна зайшла у глухий кут.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-