У світі про ЄС судитимуть по тому, як він допомагає Україні - глава МЗС Австрії

У світі про ЄС судитимуть по тому, як він допомагає Україні - глава МЗС Австрії

Укрінформ
Попри війну в секторі Гази Європейський Союз залишатиме в пріоритеті підтримку України у її відбитті російської агресії, адже поведінка ЄС з цього приводу визначатиме положення Заходу у світі на десятиліття вперед.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг в інтерв’ю газеті Die Presse.

"Попри емоційну війну в Газі, ЄС не буде ставити Україну у кінець списку своїх пріоритетів. Моя позиція чітка: жодних переговорів щодо України без України. Поведінка ЄС в Україні визначатиме положення Заходу у світі на десятиліття вперед. Про нас будуть судити по тому, як ми підтримаємо країну, яка реалізує своє право на самооборону після кричущого порушення статуту ООН", - сказав він.

Читайте також: Лише третина австрійців готова захищати країну зі зброєю в руках

Водночас австрійський міністр заявив, що "незадоволений тим, як зараз йдуть справи" у питанні переговорів про вступ України в ЄС, бо у нього "таке відчуття, що на Балкани дивляться через збільшувальне скло, а на Україну – в рожевих окулярах".

"Я б очікував, що до Боснії і Герцеговини будуть застосовані ті самі стандарти, що і до України", - заявив Шалленберг.

Читайте також: Жіноча організація з Австрії передала гумдопомогу українським сиротам і сім'ям переселенців

Австрійський міністр заявив, що він виступає "за поступову інтеграцію з довгостроковою метою повного членства".

"Я хочу, щоб Україна була в ЄС, але це не обов'язково має бути класичне повноправне членство відразу. Втрачати стільки часу на переговори не є геостратегічним варіантом", - сказав він.

Читайте також: Австрія продовжила для українців стипендії та звільнення від плати за навчання

Як повідомляв Укрінформ, раніше глава МЗС Австрії Шалленберг заявляв, що не може бути жодних переговорів з мирного врегулювання російської агресії без участі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-