Лише третина австрійців готова захищати країну зі зброєю в руках

Лише третина австрійців готова захищати країну зі зброєю в руках

Опитування
Укрінформ
Близько 31% австрійців готові захищати свою країну зі зброєю в руках у разі нападу на неї.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Market Institut на замовлення Міноборони Австрії, передає Укрінформ.

"Трохи менше від третини австрійців кажуть, що захищатимуть Австрію зі зброєю в руках у разі військового нападу. 58%, навпаки, висловилися проти цього", - йдеться у дослідженні.

Читайте також: Майже 100 тисяч киян пішли боронити Україну від початку повномасштабної війни - Кличко

Згідно з матеріалами опитування, лише 15% респондентів дали чітку ствердну відповідь на запитання щодо готовності захищати Австрію зі зброєю в руках у разі військового нападу, ще 16% відповіли "скоріше так". Водночас 43% опитаних дали відповідь "ні" на це запитання, ще 15% австрійців - "скоріше ні".

Понад дві третини австрійців позитивно ставляться до збройних сил. Більшість вважає, що збройні сили передусім мають бути розгорнуті для відбиття військового нападу на Австрію та евакуації громадян із кризових зон. На думку 85% австрійців, основним завданням збройних сил в Австрії має бути ліквідація наслідків стихійних лих на території Австрії.

Нейтралітет Австрії є важливим для трьох чвертей населення. При цьому 55% респондентів почуваються "досить безпечно".

Читайте також: Жодних переговорів щодо України без України - глави МЗС Австрії та Чехії

Як повідомлялося, у жовтні Австрія підвищила рівень терористичної загрози до другого найвищого рівня у зв’язку з дедалі більшим потенціалом ісламістського екстремізму та тероризму.

Фото: www.bundesheer.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-