Звіт Єврокомісії щодо України дасть розуміння подальших кроків до ЄС - Стефанішина

Звіт Єврокомісії щодо України дасть розуміння подальших кроків до ЄС - Стефанішина

Укрінформ
Віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина напередодні звіту Європейської комісії відзначила, що Україна стала частиною ширшого пазла розширення Євросоюзу і що наша держава має продовжувати реформи.

Про це вона заявила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Урядовиця зазначила, що Україна зробила все, про що домовлялася, реформи продовжаться і надалі до і після початку переговорів про членство в Євросоюзі.

"У коментарях навколо очікуваного звіту Європейської комісії забагато емоцій і мало розуміння шляху, який відкрився перед нами 23 червня минулого року. Живучи в постійніх «емоційних гойдалках», ми часто схильні до категоричних оцінок. За критикою ми не чуємо похвали; а концентруючись на окремих речах, втрачаємо з поля зору основне”, – вважає Стефанішина.

Читайте також: Україна очікує позитивного висновку ЄС щодо заявки на вступ - Стефанішина

У цьому контексті віцепремʼєрка наголосила, що звіт, який Європейська комісія опублікує завтра, розповість про прогрес України (“насправді, неймовірний прогрес, як з трибуни Верховної Ради сказала Президентка ЄК”) і дасть розуміння подальших кроків.

“Але формулювання будуть стримані. І у цьому контексті відзначу три речі: 1) Україна є частиною ширшого політичного пазла розширення, і Звіт буде саме про це; 2) реформи мають продовжуватися, вичерпного списку завдань не буде; 3) Звіт ЄК - це лише основа, рішення щодо відкриття перемовин буде ухвалюватися лідерами ЄС в грудні”, – зауважила вона.

Читайте також: ЗМІ: Україна виконала чотири з семи кроків - Єврокомісія оцінила готовність до переговорів про вступ

“Нам може це не подобатися, ми можемо з цим не погоджуватися, і навіть вважати несправедливим, але що важливо, ми, Україна, вже підняли надзвичайно високо планку для всіх країн розширення”, – підсумувала Стефанішина.

Як повідомлялося, за даними внутрішнього документа, з яким ознайомилося Радіо Свобода, Єврокомісія вважає цілком виконаними чотири із семи критеріїв, які були поставлені Україні для отримання статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-