Україна очікує позитивного висновку ЄС щодо заявки на вступ - Стефанішина

Україна очікує позитивного висновку ЄС щодо заявки на вступ - Стефанішина

Укрінформ
Україна очікує позитивної оцінки Євросоюзом її прогресу на шляху до членства в ЄС у звіті, який має бути представлений цього тижня.

Про це заявила віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в інтерв’ю Reuters.

«Я б сказала, що оцінка буде однозначно позитивною, тому що ми перебували у постійному контакті з Єврокомісією, обговорювали кроки та вели переговори щодо тих кроків, які нам вдалося реалізувати», - сказала вона.

У червні Єврокомісія заявила, що Україна виконала дві з семи умов, висунутих ЄС для початку переговорів про членство. За словами Стефанішиної, Україна провела усі необхідні реформи.

«Я думаю, що для цілей оцінки, коли йдеться про сім кроків, все, про що було домовлено, – реалізовано і зроблено», – сказала вона.

Читайте також: Стефанішина: Є передумови, щоб Україна стала членом ЄС і за воєнного стану

Як повідомлялося, Україна отримала статус кандидата в члени Європейського Союзу в червні 2022 року. Надалі від країни вимагається виконати сім критеріїв, що стосуються боротьби з корупцією, дотримання свобод тощо. Очікується, що 8 листопада Єврокомісія дасть оцінку виконаному, від чого залежатиме перехід до наступного етапу – переговорів про вступ. Україна сподівається, що такі переговори розпочнуться наприкінці 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-