Кислиця в ООН: Кожен день війни завдає довкіллю України збитків на €120 мільйонів

Кислиця в ООН: Кожен день війни завдає довкіллю України збитків на €120 мільйонів

Укрінформ
Постійний представник України при ООН розповів на засіданні Ради безпеки ООН у вівторок про екологічні наслідки війни, яку Росія веде проти України.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«Агресивна війна Росії проти України спричинила екологічну катастрофу. Збитки у цій сфері становлять понад 55,6 млрд євро. Кожен день війни завдає шкоди приблизно на 120 млн євро», – зазначив Кислиця.

За його словами, на сьогодні зафіксовано понад 2,5 тис. випадків екологічної шкоди, заподіяної російською війною Україні, розслідувано 252 екологічних воєнних злочинів.

Він нагадав, що Україна залишається однією з найбільш замінованих країн: мінами та боєприпасами, що не вибухнули, охоплено близько третини території.

«Приблизно 6 млн осіб в Україні наражаються на небезпеку через цю мінну загрозу», – зауважив він. 261 особа загинула, у тому числі діти, і понад 500 зазнали поранень від вибухів мін, додав постпред.

При цьому він висловив вдячність саперам, які продовжують розміновувати величезні території і вже виявили понад 707 тис. вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: Росія позбавила 4 мільйони українців доступу до гумдопомоги - Євросоюз в ООН

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Рада безпеки ООН обговорила гуманітарну ситуацію в Україні, спричинену повномасштабним вторгненням РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-