Росія позбавила 4 мільйони українців доступу до гумдопомоги - Євросоюз в ООН

Росія позбавила 4 мільйони українців доступу до гумдопомоги - Євросоюз в ООН

Укрінформ
Майже чотири мільйони українців не можуть отримати доступ до необхідної гуманітарної допомоги через перешкоджання Росії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Ради безпеки ООН заявив постійний представник ЄС при Організації Олаф Скоог.

“За даними ООН, майже чотири мільйони людей, які проживають на тимчасово контрольованих Росією територіях, перебувають поза зоною досяжності гуманітарної допомоги. Ми закликаємо Росію гарантувати безпечний й безперешкодний гуманітарний доступ до усіх регіонів, що перебувають під її тимчасовим контролем. Не можна відмовляти у допомозі тим, хто її потребує”, - сказав Скоог.

Він також відзначив роботу благодійних організацій, які доставляють допомогу, й засудив удари по гуманітарних об’єктах. “ЄС підтримує усі зусилля ООН із доставки гуманітарної допомоги на території, які не контролює уряд України. Нам прикро, що жоден міжагенційний гуманітарний конвой не зміг потрапити з контрольованої урядом території на неконтрольовану, попри неодноразові спроби та інформування Російської Федерації”, - зазначив дипломат.

Читайте також: Кожен з нас є потенційною жертвою російської агресії - Євросоюз в ООН

Скоог наголосив, що “Росія та її керівництво мають бути притягнені до відповідальності за ведення агресивної війни проти України та вчинення інших серйозних злочинів, відповідно до міжнародного права”.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Рада безпеки ООН обговорює гуманітарну ситуацію в Україні, спричинену повномасштабним вторгненням РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-