Саміт у Брюсселі: ЄС підтвердить непохитну підтримку України - Мішель

Саміт у Брюсселі: ЄС підтвердить непохитну підтримку України - Мішель

Укрінформ
Глави держав та урядів країн ЄС сьогодні розглянуть низку зовнішньополітичних питань, та підтвердять, що будуть і надалі твердо підтримувати Україну, так довго, як це буде необхідно.

Таке переконання сьогодні у Брюсселі перед початком другого дня роботи саміту ЄС висловив президент Європейської ради Шарль Мішель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В нашому порядку денному сьогодні декілька тем, що стосуються зовнішньої політики. Вважливою, безумовно, є Україна. Ми маємо намір повторити та підтвердити, що наша підтримка для України є твердою, так довго як це буде необхідним. Вчора (Президент України) Зеленський віртуально звернувся до Європейської ради. Ми обговоримо з лідерами, як ми можемо забезпечити, у всіх своїх діях, які ми розвиваємо, більше підтримувати Україну, і навіть посилити тиск проти Росії через наші санкції», - заявив Мішель.

Він наголосив, що переконаний у такий підтримці, тому що вчора, під час поглибленого обговорення змін до багаторічного бюджету ЄС на наступні чотири роки (2024-2027 роки), можна було бачити широку підтримку України з боку лідерів.

Читайте також: Єврорада спробує до кінця року ухвалити рішення щодо змін до бюджету ЄС

«Це надзвичайно важливо для всіх нас. Всі ми розуміємо, що Україна воює за своє майбутнє та за свою землю, а вона також воює за наші цінності та принципи», - додав президент Євроради.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи поділяють такий підхід Угорщина і Словаччина, він зауважив, що сподівається на те, що рішення щодо України прийматимуться консенсусом.

«Нам потрібно переконатися, що ми приймаємо рішення одноголосно та за принципом консенсусу. Так відбулося вчора під час обговорення ситуації на Близькому Сході. І сьогодні, переконаний, ми зможемо також приймати рішення одноголосно, за принципом консенсусу», - сказав Мішель.

Читайте також: ЄС відстає від планів надати Україні мільйон артснарядів до березня - Bloomberg

Іншими темами, за його словами, буде ситуація в регіоні Західних Балкан, ситуація на Південному Кавказі, підготовка до «кліматичної» конференції COP28 (відбудеться в ОАЄ у листопаді – ред.), міграція. Лідери ЄС розглянуть також блок економічних питань, від вирішення яких залежить конкурентоспроможність Європейського Союзу та його країн-членів.

Як повідомлялося, сьогодні, 27 жовтня, у Брюсселі другий день роботи саміту ЄС, в ході якого глави держав та урядів країн ЄС розглядають найважливіші питання зовнішньої політики. Вчора до учасників зустрічі віртуально звернувся Президент України Володимир Зеленський, сьогодні глави держав та урядів ЄС, після розгляду питань економічного блоку, продовжать обговорення ситуації в Україні та шляхи продовження та посилення допомоги ЄС у боротьбі України проти російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-