ЄС відстає від планів надати Україні мільйон артснарядів до березня - Bloomberg

ЄС відстає від планів надати Україні мільйон артснарядів до березня - Bloomberg

Укрінформ
Країни ЄС відстають від свого плану надати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням.

Зазначається, що Європейський Союз відстає від планів надати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня, що потенційно дає російським військам перевагу у постачанні боєприпасів.

Відповідно до планів, розроблених на початку цього року, ЄС пообіцяв надати Україні артилерійські боєприпаси протягом 12 місяців, спочатку за допомогою наявних запасів, а потім через укладання контрактів щодо спільної закупівлі та збільшення промислових потужностей.

Наразі минула вже понад половина цього часу, однак план виконаний лише на 30% і, виходячи з обсягу контрактів, підписаних на сьогодні, план ризикує не досягнути своєї мети, наголошує агенція.

Є інформація, що декілька держав-членів ЄС приватно звернулися до відділу зовнішньої політики блоку з проханням продовжити запланованй термін, постачання, повідомили Bloomberg люди обізнані з цим питанням.

США, які мають на меті збільшити власне виробництво приблизно до мільйона снарядів на рік у 2024 році, закликали країни ЄС активізувати власні зусилля.

Читайте також: Ворог тримає паузу для накопичення ракет, щоб атакувати енергооб’єкти - Гуменюк

Як зазначається, Латвія, Литва, Естонія, Німеччина, Польща та Нідерланди планують колективно поставити Україні 300-400 тисяч боєприпасів. До того ж Фінляндія, Данія та Швеція розмістили замовлення на суму 52 мільйони євро, але виробництво почнеться у 2024 році.

Як повідомляв Укрінформ, лідери ЄС на саміті 26-27 жовтня у Брюсселі обговорять, зокрема, прискорення надання військової підтримки Україні та використання заморожених активів РФ. Депутати Європейського парламенту виступили з ініціативою передати вилучену в Лівії зброю та військову техніку Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-