Кулеба про Польщу: Будемо сподіватися, що емоції залишилися у виборчій кампанії

Кулеба про Польщу: Будемо сподіватися, що емоції залишилися у виборчій кампанії

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що на стратегічні відносини України і Польщі нічого не впливає, бо вони надто глибокі і на них багато завʼязано.

Про це він сказав в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“У самій Польщі ці розмови (про перегляд постачання зброї Україні, – ред.) були красномовно зупинені в один момент, коли тим, хто почав про це говорити, показали колеги, що вони перетнули межу. По-друге, ми цінуємо Польщу і свої відносини з нею, але в нас є інші сусіди, з якими ми також розвиваємо військово-технічне співробітництво, які багато роблять для допомоги Україні – я маю на увазі Румунію. Тому всі ці емоції, будемо сподіватися, залишилися у виборчій кампанії, яка вже завершилася”, – зазначив Кулеба.

Він переконаний, що на стратегічні відносини України і Польщі не впливає нічого, тому що вони надто глибокі і дуже багато на них всього завʼязано.

Читайте також: У Польщі порахували майже 100% бюлетенів: розрив між політсилами Качинського і Туска скоротився

“Головне: тактично можна думати один про одного що завгодно, але стратегічно Польща й Україна не можуть один без одного і не виживуть у цьому жорстокому світі один без одного. Стратегічно все буде нормально за будь-якої конфігурації влади в Польщі чи Україні”, – підкреслив очільник української дипломатії.

Глава МЗС додав, що тепер у Польщі буде формування коаліції та уряду, “але це вже інша історія”.

Як повідомлялося, у Польщі 15 жовтня відбулися парламентські вибори. Станом на 16 жовтня дані з 60,15% виборчих дільниць свідчать, що на виборах до Сейму Польщі лідирує правляча "Об’єднана правиця" Ярослава Качинського, за яку віддали свої голоси 37,67% виборців.

Читайте також: Моравецький заявив про готовність сформувати у Польщі новий уряд

Друге місце на виборах до Сейму зараз посідає Громадянська коаліція Дональда Туска (28,43%). Крім того, до нижньої палати парламенту потрапляють також коаліція “Третій шлях” (Польської селянської партії і “Польщі 2050”) - 14,4%, “Нова Лівиця” - 8,34% і націоналістична “Конфедерація” - 7,29%.

Фото: Dmytro Kuleba/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-