Україні треба надати все необхідне, щоб вона перемогла у війні - єврокомісар

Україні треба надати все необхідне, щоб вона перемогла у війні - єврокомісар

Укрінформ
Європейський комісар з питань довкілля, океанів та рибальства Віргініюс Сінкевічюс переконаний, що Україні треба надати все необхідне, аби наша держава перемогла у війні, розв’язаній Росією.

Про це він сказав під час Варшавського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми повинні надати Україні все необхідне, щоб вона перемогла у цій війні. І поки війна триває, це означає, що ми доклали недостатньо зусиль. Ми повинні продовжувати ставити собі питання - чи ми зробили достатньо?.. І ми не маємо морального права говорити про втому, поки молоді українці віддають свої життя за цінності, які об'єднують нас усіх”, - заявив Сінкевічюс.

Порушивши питання продовольчої безпеки, він нагадав про те, наскільки цинічною може бути Росія “в задоволенні своїх величезних імперських амбіцій“. На думку єврокомісара, саме країни за межами ЄС насамперед мають тиснути на Росію.

Читайте також: Австрія підтримує створення спецтрибуналу для Росії - міністерка юстиції

Політик також зазначив, що ЄС ухвалив допомогу обсягом 18 мільярдів євро на продовольчу програму.

“Що ми ще можемо зробити, і що ми вже зробили - це солідарність. Порт Констанца зараз збільшив свою пропускну здатність, і я думаю, що лише за минулий рік через нього пройшло близько 15 мільйонів тонн зерна і ще 40 мільйонів інших сільськогосподарських продуктів. І це найбільш економічно і логістично вигідний маршрут, тому що інші маршрути є дуже складними… Але я думаю, що немає іншого способу для вивезення зерна, окрім як переговори і, звичайно, укладення угоди. Однак це мають зробити не лише ЄС і Україна, а й увесь світ, тому що Росія цинічно збирається перетворити їжу на зброю, і їм байдуже, що хтось помре з голоду”, - резюмував Сінкевічюс.

Читайте також: Війна в Україні має завершитися відновленням міжнародно визнаних кордонів - прем'єр Болгарії

Як повідомлялося, 3-4 жовтня відбувся Варшавський безпековий форум. Це щорічна міжнародна конференція, під час якої провідні політики, урядовці, представники академічних кіл та експерти обговорюють найбільш значущі проблеми глобальної безпеки за участю.

У центрі уваги нинішнього форуму перебували війна в Україні та безпекова ситуація  на сході Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-