Корнієнко зустрівся з новим главою Офісу Ради Європи в Україні

Корнієнко зустрівся з новим главою Офісу Ради Європи в Україні

Фото
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів робочу зустріч із головою Офісу Ради Європи в Україні Мачеєм Янчаком.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Корнієнко привітав Янчака з призначенням на посаду. Він також висловив впевненість, що досвід багатосторонньої дипломатії новопризначеного голови стане значною допомогою та підтримкою Україні на шляху реформ у сфері захисту прав людини, верховенства права й розбудови демократичного суспільства, а також подолання жахливих наслідків військової агресії Росії проти України. 

«Очікуємо, що роль інституцій Ради Європи, зокрема, її Офісу в Києві, буде посилена у реагуванні на порушення прав людини, спричинені російською агресією проти України, та у притягненні до відповідальності всіх винних у порушеннях міжнародного права», - заявив перший заступник Голови ВР.

Корнієнко також висловив вдячність за підтримку та всі здійснені спільні кроки заради України. 

Читайте також: Члени Ради Європи підписали декларацію про підтримку України

«Готові докладати всіх зусиль для посилення практичної співпраці України з Радою Європи та насамперед - з Офісом в Україні», - зазначив він.

Як повідомлялося, Офіс Ради Європи в Україні офіційно розпочав роботу 6 жовтня 2006 року. Його статус визначений у Меморандумі взаєморозуміння між Урядом України та Радою Європи про створення в Україні Офісу Ради Європи та його правового статусу.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-