Стефанчук обговорив із єврокомісаром Варгеї виконання рекомендацій Єврокомісії

Стефанчук обговорив із єврокомісаром Варгеї виконання рекомендацій Єврокомісії

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив із Комісаром ЄС з політики сусідства і переговорів щодо розширення Олівером Варгеї виконання Україною семи рекомендацій Європейської Комісії, необхідних для початку переговорів щодо вступу в Європейський Союз.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба парламенту.

Спікер, зокрема, подякував за чіткі орієнтири з боку Єврокомісії, які допомагають Україні визначити систему координат на шляху до вступу в ЄС.

«Верховна Рада України проводить максимально комплексну та ґрунтовну роботу для позитивної оцінки Єврокомісії», - запевнив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук обговорив підтримку України з премʼєром Ірландії

Він проінформував, що парламент прийняв усі законодавчі зміни, що стосуються призначення суддів Конституційного Суду України, а також закон про відновлення електронного декларування.

Голова ВР також зауважив, що з урахуванням цьогорічних рекомендацій Венеційської комісії внесено зміни до закону про національні меншини.

Крім того, він розповів, що прийнято закони про удосконалення діяльності Антимонопольного комітету України та щодо фінансування й контролю за діяльністю політичних партій.

Читайте також: Шмигаль домовився з Боррелем про наступне виїзне засідання Ради ЄС у грудні

Водночас у першому читанні, за словами спікера, народні депутати підтримали законопроєкт, що стосується відновлення ризик-орієнтованого підходу до публічних діячів (РЕРів), а профільний комітет ВР опрацьовує законопроєкт, що стосується посилення самостійності та організаційної незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

«Україна розраховує, що прогрес України буде визнано та до кінця цього року ми розпочнемо переговори про вступ», — підкреслив Стефанчук.

Читайте також: Бербок у Києві заявила, що Євросоюз розшириться від Лісабона до Луганська

Як повідомлялося, Європейська комісія на початку серпня розпочала підготовку звіту щодо розширення, в якому має висловити рекомендацію щодо переговорів про вступ України до ЄС. Очікується, що він має бути оприлюднений у другій половині жовтня.

 Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-