Стефанчук обговорив підтримку України з премʼєром Ірландії

Стефанчук обговорив підтримку України з премʼєром Ірландії

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив із премʼєр-міністром Ірландії Лео Варадкаром питання подальшої підтримки України.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук написав у Фейсбуці.

"Предметна щира розмова. Ми обговорили питання подальшої підтримки України, відбудову, продовольчу безпеку та європейську інтеграцію", - зазначив Стефанчук.

За його словами, народ України високо цінує допомогу, яку надає дружня Ірландія.

"Подякував уряду Ірландії за всебічну гуманітарну, фінансову та політичну підтримку, яка надається Україні. Ми високо її цінуємо. Окремо подякував за підтримку гуманітарної ініціативи Grain From Ukraine", - підкреслив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук подякував маршалку Сенату Польщі за значний внесок у протидію російській агресії

Він наголосив, що Україна активно рухається до завершення виконання семи рекомендацій Європейської комісії з урахуванням подальших кроків, визначених у проміжній оцінці Єврокомісії раніше у червні. За словами Стефанчука, Україна очікує на фінальну позитивну рекомендацію Єврокомісії у жовтні.

"Напередодні засідання Європейської ради у грудні сподіваюся на максимальну консолідацію політичної підтримки, і, зокрема, підтримки Ірландії у контексті відкриття вже цього року переговорів про вступ України до ЄС", - підсумував Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук провів зустріч зі спікером парламенту Ісландії Біргіром Арманссоном, де обговорили Формулу миру Президента України Володимира Зеленського.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-