В ОП закликали Португалію сприяти у просуванні Формули миру на міжнародній арені

В ОП закликали Португалію сприяти у просуванні Формули миру на міжнародній арені

Фото
Укрінформ
В Офісі Президента України закликали Португалію сприяти у просуванні Формули миру на міжнародній арені, зокрема шляхом залучення країн Глобального Півдня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Заступник керівника ОП Ігор Жовква провів зустріч із делегацією на чолі з державним секретарем Міністерства оборони Португалії Карлосом Піресом під час його візиту в Україну.

Жовква подякував Португалії за рішуче засудження російської агресії та надану допомогу в оборонній, фінансовій і гуманітарній сферах.

Пірес високо оцінив ініціативу Офісу Президента щодо проведення Форуму оборонних індустрій у Києві. Такий формат є поштовхом до майбутньої плідної та взаємовигідної співпраці між українськими й іноземними компаніями шляхом налагодження спільного виробництва озброєння, ремонту техніки та розвитку оборонних технологій.

Жовква подякував Португалії за приєднання до танкової коаліції, а також за підтримку створення авіаційної коаліції.

Окремо була обговорена участь Португальської Республіки в імплементації окремих пунктів Формули миру.

Читайте також: В ОП розраховують провести наступну зустріч радників щодо Формули миру наприкінці жовтня

Заступник керівника ОП закликав Португалію сприяти у просуванні Формули миру на міжнародній арені, зокрема шляхом залучення країн Глобального Півдня.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Жовкви, дата й місце проведення Глобального саміту миру можуть бути визначені на наступній зустрічі на рівні радників лідерів держав із питань національної безпеки. Найближчим часом, можливо, в одній із країн Глобального Півдня відбудеться чергова зустріч української сторони із радниками лідерів різних держав із питань національної безпеки. Попередні дві такі зустрічі відбулись у Копенгагені (Данія) і Джидді (Саудівська Аравія). Як підкреслив Жовква, на третій зустрічі планується зафіксувати місце і час проведення саміту.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-