В ОП розповіли, коли може бути названа дата та місце проведення Саміту миру

В ОП розповіли, коли може бути названа дата та місце проведення Саміту миру

Ексклюзив
Укрінформ
Дата і місце проведення Глобального саміту миру можуть бути визначені на наступній зустрічі на рівні радників лідерів держав із питань національної безпеки.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква у коментарі Укрінформу.

"Україна продовжує готуватися до проведення Глобального саміту миру, який стане інавгураційним, адже ним ми плануємо започаткувати серію зустрічей щодо кожного окремого пункту Формули миру. Ми хочемо провести такий саміт восени", — сказав Жовква, підкресливши, що ця тема регулярно обговорюється із партнерами.

Він зазначив, що найближчим часом, можливо, в одній із країн Глобального Півдня відбудеться чергова зустріч української сторони із радниками лідерів різних держав із питань національної безпеки. Попередні дві такі зустрічі відбулись у Копенгагені (Данія) і Джидді (Саудівська Аравія).

"На третій зустрічі ми плануємо зафіксувати місце і час проведення саміту", – зауважив заступник керівника ОП.

Він висловив сподівання, що у Глобальному саміті миру візьмуть участь представники багатьох країн – як європейських, так і Глобального Півдня. "У тих форматах, які проводяться в Києві на рівні дипломатів і керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, присутні представники майже 80 держав. Десь на таку цифру ми маємо орієнтуватися і під час проведення саміту", – зазначив Жовква.

Читайте також: Стефанчук зі спікером парламенту Ісландії обговорили українську Формулу миру

Як повідомлялося, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак сподівається провести наступну зустріч щодо української Формули миру на рівні радників лідерів з питань національної безпеки у другій половині жовтня.

Президент Володимир Зеленський у листопаді 2022 року на саміті Групи двадцяти презентував українську Формулу миру з 10 пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-