Зеленський зустрівся у Києві зі Столтенбергом - обговорили ключові питання оборони

Зеленський зустрівся у Києві зі Столтенбергом - обговорили ключові питання оборони

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом ключові оборонні питання й висловив переконання, що лиш питання часу, коли Україна офіційно набуде членства в Альянсі.

Про це він сказав під час спільної з генсеком НАТО пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відео: Офіс Президента

«Радий вітати в Україні генерального секретаря НАТО, радий нашій змістовній розмові. Сьогодні це вже розмова де-факто союзників, і питання часу, коли Україна де-юре стане членом Альянсу. Ми робимо все, щоб наблизити цей час. Україна вже захищає спільний простір свободи, що об’єднує всіх членів НАТО, і перемога України у цій неспровокованій та злочинній війні, яку розв’язала Росія, гарантовано забезпечить довгострокову безпеку та мир, і не лише для нашої держави, а для всього континенту», - заявив Зеленський.

Він подякував міжнародних партнерам за допомогу та підкреслив, що результати співпраці з НАТО очевидні. Зокрема, створені й успішно діють "танкова", "авіаційна" та інші коаліції, які посилюють український захист.

За словами Президента, також є співпраця у різних сферах – від розвідки до кіберзахисту. Україна успішно використовує та вдосконалює тактику використання зброї Альянсу, ефективно взаємодіють інституції.

«Сама реальність є доказом, що членство України в Альянсі буде абсолютно природним і таким, що посилює і Україну, і НАТО», - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський зустрівся з міністром оборони Британії Шаппсом

Він зауважив, що з генсеком НАТО обговорив усі ключові оборонні питання, які потребують уваги, ситуацію на полі бою та потреби українських військових.

«Упевнений, ми можемо і надалі тиснути на агресора так, щоб Росія лише відступала і втрачала», - наголосив глава держави.

Президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом / Фото: ОПУ

Відео: Офіс Президента

Як повідомлялося, керівниця Представництва України при НАТО посол Наталія Галібаренко заявила, що глави держав та урядів країн НАТО під час Вільнюського саміту визначили політичні та практичні умови для входження України в Альянс, що включають продовження реформ для досягнення стандартів НАТО, а також завершення війни.

Фото: ОП, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-