Стефанчук обговорив із президенткою ПА ОБСЄ підтримку України

Стефанчук обговорив із президенткою ПА ОБСЄ підтримку України

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ Піа Каумою.

Про це український спікер повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Провів зустріч із президенткою Парламентської асамблеї ОБСЄ Піа Каумою. Принагідно привітав від імені українського парламенту з обранням на посаду», - зазначив Стефанчук.

За словами Голови ВР, під час зустрічі він наголосив, що Україна цінує політичну підтримку з боку ПА ОБСЄ в умовах повномасштабної загарбницької війни РФ.

Водночас він акцентував на важливості імплементації змін до Правил процедури Асамблеї. 

«Асамблея має отримати право тимчасово призупиняти повноваження парламентської делегації держави, яка порушує суверенітет і територіальну цілісність іншої держави. Кремлівський режим має бути ізольованим!» - підкреслив він.

Спікер також відзначив рішення щодо створення Спеціального комітету Асамблеї з питань підтримки України в умовах агресії Російської Федерації.

Читайте також: Навряд чи ОБСЄ буде місцем мирних переговорів по Україні – постпред США

«Для України важливо, аби Спецкомітет зосередився на питаннях, зокрема, підтримки міжнародних зусиль щодо якнайшвидшого повернення в Україну примусово переміщених та депортованих Росією українських дітей, просування створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії», - резюмував Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відвідує з робочим візитом Ірландію, де візьме участь у Європейській конференції глав парламентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-