У Гаазі Росія вдає жертву, а в Україні показує своє справжнє обличчя - Золотарьова

У Гаазі Росія вдає жертву, а в Україні показує своє справжнє обличчя - Золотарьова

Укрінформ
Міжнародний суд ООН відіграє життєво важливу роль у захисті Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Про це сказала співагент України у справах України проти Росії у Міжнародному суді ООН Оксана Золотарьова під час виступу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цей Суд відіграє життєво важливу роль у захисті Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, гарантуючи її дотримання та захищаючи її від зловживань. Ось чому Україна тут. Тут, у Гаазі, Росія зображує себе жертвою. В Україні Росія продовжує показувати своє справжнє обличчя”, - наголосила Золотарьова.

Вона нагадала, що коли 19 вересня слово мала Україна, Росія атакувала дронами Львів. 20 вересня слово у суді мали 32 держави, які долучилися до справи, - вже наступного дня люди в Україні прокинулися від атаки крилатих ракет.

“У понеділок вранці ми в Україні досліджували збитки від нічної атаки на Одеський порт. Кричуща атака на економіку України та її здатність годувати світ своїм зерном!” - заявила Золотарьова.

За її словами, Росія використала свої неправдиві звинувачення в геноциді як привід для нападу, і Україна не мала іншого вибору, як негайно звернутися до цього Суду.

“Ми зазнали жорстоких нападів на підставі неправдивих звинувачень у геноциді”, - сказала Золотарьова.

Вона також підкреслила, що Міжнародний суд ООН має юрисдикцію слухати цю справу.

Як повідомляв Укрінформ, у Міжнародному суді ООН у Гаазі відбулися слухання попередніх заперечень, висунутих Росією у справі щодо звинувачень у геноциді за Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Слухання проходили у два раунди: Росія мала слово 18 та 25 вересня, Україна виступала 19 та 27 вересня.

Читайте також: Росія в Гаазі закликала МС ООН визнати, що він не має юрисдикції у справі про геноцид

20 вересня мали слово у суді 32 держави, які долучилися до цієї справи зі своїми інтервенціями.

Якщо Суд визнає, що має юрисдикцію і що позов є повністю або частково прийнятним, то наступним етапом буде розгляд справи по суті.

У позові проти РФ до Міжнародного суду ООН Україна вимагає притягнути агресора до відповідальності за спотворення поняття геноциду.

26 лютого 2022 року Україна подала до секретаріату Міжнародного суду ООН в Гаазі заяву про порушення справи проти Росії щодо "спору… про тлумачення, застосування та виконання Конвенції 1948 року про запобігання злочину геноциду та покарання за нього".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-