Посли країн G7 привітали ухвалення закону про відновлення е-декларування з відкритими реєстрами

Посли країн G7 привітали ухвалення закону про відновлення е-декларування з відкритими реєстрами

Укрінформ
Посли країн «Групи семи» привітали ухвалення закону про відновлення е-декларування з відкритими реєстрами під час воєнного стану в Україні.

Про це йдеться у заяві дипломатів у соцмережі Х (колишній Твіттер), передає Укрінформ.

«Посли G7 вітають ухвалення законодавства про відновлення системи декларування активів. Крім того, життєво важливо, щоб механізми гарантування відповідальності за точність у деклараціях не були послаблені», - зазначили посли країн «Групи семи».

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня Верховна Рада підтримала пропозиції Президента Володимира Зеленського до закону про відновлення е-декларування з відкритими реєстрами під час воєнного стану в Україні. За відповідне рішення проголосував 341 парламентарій.

Верховна Рада ухвалила закон про відновлення електронного декларування під час воєнного стану №9534 5 вересня. В ухваленій редакції документа є норма, яка передбачає залишити реєстр декларацій закритим ще на один рік з можливістю для декларантів добровільно подати в Національне агентство з питань запобігання корупції заяву щодо персонального відкриття декларації упродовж року.

Читайте також: Кампанія декларування за 2021-2022 роки триватиме до 31 січня - НАЗК

Ця норма викликала суспільне невдоволення. Петиція до Президента Володимира Зеленського із закликом накласти вето на ухвалений закон про відновлення е-декларування та повернути його до парламенту з вимогою відкрити реєстр майнових декларацій чиновників набрала необхідну для розгляду кількість підписів у рекордно короткий термін.

12 вересня Президент України Володимир Зеленський ветував цей закон і вніс до Верховної Ради пропозиції до ухваленого документа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-