Зеленський ветував закон про відновлення е-декларування

Зеленський ветував закон про відновлення е-декларування

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський ветував закон про відновлення електронного декларування під час воєнного стану.

Про це глава держави написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Вето. Вранці надійшов із Верховної Ради України закон, який зберігав обмеження щодо електронного декларування. Обмеження неприйнятні. Декларації мають бути відкритими. Одразу. Не через рік», - написав Зеленський.

За його словами, закон має бути проголосований так, аби реєстр відкрили уже зараз. «Власне, із цією головною правкою закон має бути. Бажано швидко», - додав Президент.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зранку 12 вересня підписав закон про відновлення електронного декларування під час воєнного стану. Документ було направлено на підпис Президенту.

Читайте також: Європарламент закликав Зеленського ветувати закон про декларування

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила відповідний законодавчий акт 5 вересня. В ухваленій редакції документа є норма, яка передбачає залишити реєстр декларацій закритим ще на один рік з можливістю для декларантів добровільно подати в Національне агентство з питань запобігання корупції заяву щодо персонального відкриття декларації упродовж року.

Ця норма викликала суспільне невдоволення. Петиція до Президента Володимира Зеленського із закликом накласти вето на ухвалений закон про відновлення е-декларування та повернути його до парламенту з вимогою відкрити реєстр майнових декларацій чиновників набрала необхідну для розгляду кількість підписів у рекордно короткий термін. Нині петицію підписали 83 854 громадян за необхідних 25 000.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-