Жодна країна не може бути справді нейтральною до війни в Україні - Петр Павел

Жодна країна не може бути справді нейтральною до війни в Україні - Петр Павел

Укрінформ
Остаточна перемога України означатиме перемогу верховенства закону й поваги до інших, тоді як її поразка дозволила б узяти гору беззаконній жорстокості, тому жодна країна не може бути справді нейтральною до цього конфлікту.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це президент Чехії Петр Павел заявив під час засідання РБ ООН у середу.

«Росія повинна повністю і беззастережно вивести всі свої війська й військову техніку з усієї території України, кремлівське керівництво має зіткнутися з наслідками й постати перед судом», – наголосив він.

Читайте також: Мир в Україні має бути на умовах жертви, а не агресора - Чехія в ООН

За його словами, Росія ставить під загрозу мир і безпеку в усьому світі, «надихаючи можливих послідовників».

Павел наголосив, що Чехія має «власний болісний досвід спілкування з Росією, який у той час називався міжнародною допомогою».

«Вони прийшли без жодного прохання, щоб допомогти нам виступити проти нас самих. Ми називаємо це своїми іменами - імперіалізм і експансіонізм», – зазначив президент (1968 року радянські війська ввійшли до Чехії для придушення Празької весни, – ред.).

Читайте також: Петр Павел в ООН: Керівництво Росії необхідно притягнути до відповідальності

Тому, наголосив він, Чехія відчуває сильну солідарність з Україною та її народом. За його словами, і уряд, і чеське суспільство щиро підтримують Україну.

«Ми сповнені рішучості залишатися пліч-о-пліч з Україною і підтримувати її, доки не будуть відновлені мир і верховенство закону.

Читайте також: Президент Естонії: Рада Безпеки ООН залишається заручником агресора

Як повідомлялося, у середу відбуваються відкриті дебати Ради Безпеки ООН щодо України, у яких бере учать Президент Володимир Зеленський.

Зеленський здійснює візит до Нью-Йорка 18–20 вересня, де триває тиждень високого рівня 78-ї сесії Генасамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-