Європі та США варто закріпити військову допомогу Україні в законодавстві - Данілов

Європі та США варто закріпити військову допомогу Україні в законодавстві - Данілов

Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов закликав міжнародних партнерів сформувати узгоджену формулу власного бачення української перемоги, а також закріпити військову допомогу нашій країні в довгострокових циклах та законодавстві.

Про це секретар РНБО написав у колонці на сайті УП, передає Укрінформ.

«... наші партнери, на мою думку, мають, по-перше, сформувати узгоджену формулу власного бачення української перемоги, що створює політичну відповідальність. По-друге, з огляду на виборчі політичні цикли і можливу зміну кон’юнктури в Європі та США з точки зору збереження стабільності партнерства, далекоглядним вважається крок щодо закріплення військової допомоги Україні в довгострокових циклах та законодавстві», - написав він.

Данілов закликав розробити та реалізувати комплекс заходів з нівелювання так званої «втоми від війни», а також здійснити перепланування спільних заходів у рамках усіх пунктів Формули миру Зеленського з точки зору фактора часу та послідовності, маючи на увазі можливий довгостроковий характер російської агресії.

Читайте також: Данілов - про українську далекобійну зброю: Найближчим часом у декого буде палати

Секретар РНБО підкреслив, що після десятків тисяч жертв, руйнувань, безперервних воєнних злочинів і злочинів проти людяності ілюзії щодо можливості діалогу є помилкою.

Нині, додав Данілов, велика частина дороги позаду, і невідомо скільки ще попереду, тому саме зараз настає стратегічна точка перелому. «Спринт, на який так всі чекали, замінюється стаєрською дистанцією, а тут вже інші правила і вимоги до фізичного стану спортсмена та його підготовки. За час війни багато трапилося того, до чого Україна і весь світ були не готові, але були виявлені твердість і стійкість, саме те, що зараз необхідно в обставинах нової реальності», - написав він.

В умовах, коли майбутнє викликає острах своєю невизначеністю і непрогнозованістю, підкреслив секретар РНБО, можна стомитися і піддатися спокусі скептицизму або компромісу, – саме на цьому ґрунтується розрахунок Путіна.

За словами Данілова, в авторитетних і впливових виданнях з’являються публікації, які просувають декілька тем, про те, що оптимізм щодо успіху України почав слабшати, український контрнаступ начебто провалився, а боєздатність країни згасає. В той же час Кремль посилає фальшиві сигнали про власне «миролюбство» і готовність до «завершення війни», що так само уповільнює ухвалення рішення Заходом про надання Україні нових типів озброєння та військової техніки.

Читайте також: Данілов: Як можна сідати за стіл переговорів із людиною, яка вбила 500 українських дітей

«Будь-яке зупинення війни без поразки Росії буде розцінене авторитарними режимами як путінська перемога, і це буде сигнал до початку конфліктів та воєн за території різного роду і статусу – спочатку регіонального, а далі глобального масштабу», - переконаний секретар РНБО.

Як повідомлялося, Данілов висловив думку про те, що Росія не розуміє іншої мови, окрім мови сили, тому повна або часткова ліквідація Чорноморського флоту мала б значно прискорити процеси пошуку країною-агресоркою виходу з розв’язаної нею війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-