Франція в ООН назвала псевдовибори в Україні провокацією РФ

Франція в ООН назвала псевдовибори в Україні провокацією РФ

Укрінформ
Росія далека від того, щоб прислухатися до позиції міжнародної спільноти й вивести свої війська з України і продовжує провокації, організовуючи псевдовибори на тимчасово окупованих територіях.

Про це заявив у п’ятницю на засіданні Ради Безпеки постпред Франції при ООН Ніколя де Рів’єр, передає Укрінформ.

Французький дипломат наголосив, що ці дії на незаконно окупованих територіях є нелегітимними, а спробу Росії провести вибори назвав пародією.

«Сьогодні вона (РФ – ред.) продовжує свої провокації з організацією псевдовиборів... Цей маневр нікого не вводить в оману. Та звані вибори – це пародія, організована Росією для того, щоб надати видимість легітимності незаконній спробі анексії», – сказав де Рів’єр.

Ці регіони, як і Крим, є невід'ємною частиною України, додав він.

Читайте також: Штати в ООН: Кремль прагне приховати військові провали за псевдовиборами в Україні

За його словами, через російську агресію «ніде у світі жодна країна не може почуватися в безпеці». «Ми не можемо дозволити силі взяти гору над правом. Ось чому важливо, щоб кожен член ООН чітко й однозначно відкинув ці фіктивні вибори й захищав Статут та його універсальні принципи», – наголосив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, Радбез ООН у п’ятницю обговорює ситуацію, що склалася у зв’язку зі спробою Росії організувати псевдовибори на тимчасово окупованих територіях України в так звані місцеві органи влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-