Як і 103 роки тому, українці та поляки разом борються проти російської навали — посол Зварич

Як і 103 роки тому, українці та поляки разом борються проти російської навали — посол Зварич

Укрінформ
Сто три роки тому українці та поляки фактично пліч-о-пліч стояли разом проти більшовицької навали, а сьогодні Польща підтримує Україну в захисті від навали російської.

Про це в ексклюзивному коментарі Українському радіо сказав посол України в Польщі Василь Зварич, передає Укрінформ.

"Зараз ми відчуваємо, наскільки повторюється історія, коли 103 роки тому українці та поляки фактично пліч-о-пліч стояли разом проти більшовицької навали. І сьогодні Польща допомагає, підтримує Україну в захисті від російської навали", - зазначив він

Читайте також: Дуда вшанував пам’ять польських солдатів і воїнів УНР, які загинули у боях проти більшовиків

Посол додав, що військова допомога надходить Україні практично щоденно.

"Звісно, ми дуже просимо і сподіваємося отримувати (і не лише від Польщі, а й інших наших союзників) засоби протиповітряної оборони... також потрібна й сучасна натівська авіація. F-16 – це те, за що зараз бореться Президент України, уряд, Міністерство закордонних справ, всі дипломати, всі військові. Ми розуміємо, що від наявності F-16 в нашому розпорядженні залежить безпека і наша швидка перемога", – зауважив дипломат.

Читайте також: Зеленський у День Війська Польського подякував РП за підтримку

Також Зварич відповів на запитання про перспективи підписання Великого договору між Україною і Польщею.

"Текст цього договору залишається на опрацюванні у польської сторони. Ми очікуємо, що як тільки завершиться внутрішня робота над ним у Польщі, вони передадуть його на опрацювання нам. Ми зробимо все можливе, щоб цей договір якнайшвидше підготувати до підписання", – запевнив посол України в Польщі.

Читайте також: Польське суспільство усвідомлює, що українці захищають і Польщу - посол Зварич

Як повідомлялося, Київ та Варшава зараз посилюють співпрацю у багатьох галузях. Одним із наслідків на політичному рівні є праця над оновленням базового договору, який визначає рамки для відносин України і Польщі. Чинний договір про добросусідство, дружні відносини і співробітництво підписали ще у травні 1992-го, за кілька місяців після офіційного визнання України незалежною державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-