Польське суспільство усвідомлює, що українці захищають і Польщу - посол Зварич

Польське суспільство усвідомлює, що українці захищають і Польщу - посол Зварич

Ексклюзив
Укрінформ
У Польщі є певні “хвилі настроїв” стосовно ставлення до війни в Україні, але загалом суспільство усвідомлює, що допомагаючи Україні, вони дбають і про безпеку своєї країни.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив посол України в Польщі Василь Зварич, відповідаючи на запитання, чи спостерігається у польському суспільстві втома від війни.

“Я не помічаю зменшення рівня суспільної підтримки. Є розуміння того, що українці борються не тільки за себе, а й за інтереси Польщі. У польському суспільстві є усвідомлення, що українці зараз захищають також і Польщу, щоб російський чобіт не топтався по польській землі”, - наголосив Зварич.

За його словами, польські органи місцевого самоврядування, волонтерські організації та уряд РП продовжують допомагати Україні, адже розуміють: у цій ситуації це не доброчинність, а інвестиція у власну безпеку.

Читайте також: Польщу у разі російської агресії захищатиме до 100 тисяч військових із країн НАТО - Дуда

Зварич повідомив, що від початку повномасштабної агресії Росії Польща надала Україні допомоги на загальну суму понад 14 мільярдів злотих (понад $3,4 мільярда), що включає військову техніку та озброєння, паливо, фінансову допомогу, продукти харчування, а також ліки та медичне обладнання.

Згідно з опитуванням, проведеним у Польщі наприкінці травня, 65% поляків і надалі хочуть допомагати українцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-