Серед країн НАТО існував великий опір щодо перспектив для України – Гербст

Серед країн НАТО існував великий опір щодо перспектив для України – Гербст

Укрінформ
Саміт НАТО у Вільнюсі не виправдав очікувань через сильний опір деяких членів Альянсу.

Про це сказав директор Центру Євразії Атлантичної Ради, посол США в Україні у 2003-06 роках Джон Гербст під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, передає Укрінформ.

«Надії на те, що на саміті НАТО у Вільнюсі буде щось більше, не справдилися. Це втрачена можливість», - сказав він, зазначивши, що існував великий опір тим рішенням, які могли би бути ухвалені на саміті.

«Ми бачили і знали, що підхід Білого дому буде м’яким, тому дуже багато країн НАТО наполягали на тому, щоб Вашингтон був більш жорстким і рішучим», - наголосив Гербст.

Посол додав, що Німеччина також поділяла позицію Вашингтона.

«Ми бачили тижні дуже важких переговорів», - зауважив він, висловивши розчарування результатами саміту.

На переконання Гербста, драма, яка розгорталася у Вільнюсі, була збільшена критикою з боку Президента Зеленського, що показувала всі занепокоєння українців.

Директор Центру Євразії Атлантичної Ради додав, що прихильники вступу України до НАТО повинні не розчаровуватись, а працювати далі, щоб отримати результат на наступному саміті у Вашингтоні.

Читайте також: Данілов: На саміті НАТО хотілося б набагато більшого, але наявні результати – вже перемога

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня у столиці Литви відбувся саміт НАТО, на якому було оголошено про створення Ради Україна – НАТО.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна цінує визнання того, що не потребує Плану дій щодо членства в Альянсі, та назвав це гарним результатом саміту.

Лідери країн "Групи семи" погодили на полях саміту "Спільну декларацію про підтримку України".

Фото: https://pinchukartcentre.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-