Держдеп пояснив, чого союзники очікують від України на шляху до членства в НАТО

Держдеп пояснив, чого союзники очікують від України на шляху до членства в НАТО

Укрінформ
Україна досягла важливого прогресу в реалізації реформ, однак необхідно зробити додаткові кроки, щоби відповідати всім вимогам для членства в НАТО. Крім того, під час війни потрібно зосередитися на посиленні оборонних можливостей України.

Такі перспективи щодо членства України в НАТО окреслив у вівторок речник Держдепартаменту США Меттью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми взяли на себе ці зобов’язання перед Україною, бо Україна продемонструвала виконання важливих реформ»,- зауважив представник Держдепу, коментуючи заяви комюніке саміту НАТО в Вільнюсі.

Читайте також: Членство України в НАТО не залежить від вимог та розрахунків Росії – Держдеп

Однак, за його словами, існують інші важливі кроки, які Україна має зробити, щоби відповідати всім вимогам країн-членів НАТО.

Водночас, він підкреслив, що процес інтеграції в Альянс – не єдина важлива річ у контексті рішень по Україні на саміті в Вільнюсі.

«Не можна не звертати увагу на те, що вони перебувають у війні з Росією, і ми продовжуємо надавати їм необхідну підтримку у сфері безпеки, щоби допомогти досягти перемоги в цій війні. Це завдання номер один, важливіше за все інше»,- зазначив Міллер.

Читайте також: Союзники по Альянсу підтвердили, що майбутнє України - у НАТО

Ще одне важливе завдання, за його словами, полягає в тому, щоби надати Україні довгострокову військову допомогу. Це необхідно для того, щоб Україна «могла відновити свій оборонний сектор та забезпечити довгостроковий ефект стримування».

Після цього з українською стороною будуть продовжені обговорення щодо виконання реформ для набуття повноправного членства в НАТО, які мають бути проведені не лише на думку США, але й інших союзників.

Читайте також: Зеленський у Вільнюсі: НАТО дасть Україні безпеку, Україна зробить НАТО сильнішим

Представник Держдепу також підкреслив, що країни Альянсу готові допомогти Україні виконати необхідні умови в процесі євроатлантичної інтеграції.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок країни-члени НАТО під час саміту в Вільнюсі прийняли комюніке, у якому, зокрема, визнали прогрес України на шляху євроатлантичної інтеграції та підтвердили, що майбутнє України – в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-