Ердоган: Україна заслуговує на членство в НАТО

Ердоган: Україна заслуговує на членство в НАТО

Відео
Укрінформ
Туреччина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, яка заслуговує на те, щоб бути членом НАТО. Також Туреччина готова докладати зусиль для встановлення справедливого миру й активно долучитися до відбудови нашої країни.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав за результатами зустрічі з Володимиром Зеленським у Стамбулі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Україна заслуговує на членство в НАТО. І у вашій присутності я хочу ще раз наголосити на тому, що від настання справедливого миру ніхто не програє. Ми надаватимемо будь-яку підтримку, щоб Україна стала на ноги”, - зазначив Ердоган, додавши, що турецькі будівельні компанії готові долучитися до відбудови України.

Відео: Офіс Президента

Турецький лідер наголосив: “Від анексії Криму, всупереч міжнародному праву, до сьогоднішнього дня ми заявляємо на всіх платформах про нашу підтримку територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. І ми на практиці продемонстрували нашу солідарність з Україною, надаючи конкретну допомогу в політичній, економічній, гуманітарній та технічній сферах. Ми також стали країною, яка докладає найбільше зусиль для завершення війни”.

Читайте також: Зеленський проводить зустріч з Ердоганом

Ердоган також висловився за продовження роботи Чорноморської зернової ініціативи.

“17 липня спливає термін дії цієї ініціативи, завдяки якій близько 33 млн тонн збіжжя протягом одного року було доправлено тим, хто його потребує, через турецькі протоки… Я бажаю продовження цієї ініціативи. Переконаний, що всі зацікавлені сторони  будуть діяти з цією метою, усвідомлюючи глобальну відповідальність”, - сказав президент Туреччини.

Він наголосив, що Туреччина готова, як і раніше, докладати зусиль для встановлення справедливого миру в Україні.

Читайте також: Зеленський обговорив з Ердоганом теракт на Каховській ГЕС, повернення полонених і зернову угоду

Відповідаючи на запитання щодо можливого звільнення політичних в'язнів та військовополонених у РФ, Ердоган запевнив у продовженні зусиль в цьому напрямку, зокрема діалогу з Росією, та анонсував візит президента РФ до Туреччини наступного місяця.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський перебуває з візитом у Туреччині. До того він відвідав Болгарію, Чехію та Словаччину.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-