Запрошенням України НАТО має продемонструвати світу міцність та єднання - Президент

Запрошенням України НАТО має продемонструвати світу міцність та єднання - Президент

Укрінформ
Володимир Зеленський вважає, що запрошення України до НАТО на саміті у Вільнюсі продемонструвало б світові та Росії міцність і єднання Північноатлантичного альянсу.

Про це Президент України сказав у Празі, під час спільної з чеським колегою Петром Павелом пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що може бути ідеальним для нас (на саміті – ред.)? Щоб нас запросили. Яке формулювання потрібне для запрошення? Просто потрібне запрошення. Ми розуміємо, що можуть бути складнощі з тим чи іншим, як то кажуть, вордінгом, щоб отримати об’єднану підтримку всіх партнерів Альянсу. Хтось іще озирається на Москву, хтось боїться Росію, хоча я вважаю, що це такий момент, такий великий шанс показати сміливість і міцність усього Альянсу», - зазначив Зеленський.

Він пояснив, що наразі мова йде про чіткий сигнал, конкретні речі стосовно запрошення України до членства в НАТО.

Читайте також: Зеленський зустрічається з президентом Чехії Павелом

«Нам потрібна ця мотивація, нам потрібна чесність у наших відносинах», - наголосив глава держави.

Зеленський висловив переконання, що нині НАТО потребує перемоги, нагадавши, що Швеція досі не набула повноправного членства, а Україна не має такого запрошення.

«Рішення про шведське членство поки що немає, запрошення у тому чи іншому вигляді в України теж поки що немає. У чому тоді успіх Альянсу? Мені здається, світові, своїм суспільствам і Росії також треба продемонструвати міцність Альянсу і єднання», - зауважив Президент.

Водночас він розповів, що на полях саміту у Вільнюсі обговорюватимуться і вирішуватимуться й інші дуже важливі речі, зокрема щодо тих чи інших пакетів оборонної підтримки.

Читайте також: Зеленський закликав НАТО у Вільнюсі мотивувати Україну: Це не така висока ціна за страждання

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, під час якого Україна хоче отримати чіткі гарантії безпеки і зрозумілу перспективу членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-