Текст документу саміту НАТО у Вільнюсі стає «сильнішим» у питанні України - Науседа

Текст документу саміту НАТО у Вільнюсі стає «сильнішим» у питанні України - Науседа

Укрінформ
Членство України в НАТО є єдиною гарантією безпеки для України. Зараз триває робота над кінцевою заявою за результатами саміту у Вільнюсі, є ціла група країн, яка хоче "сильнішого" тексту в українському питанні.

Про це під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою заявив у середу у Вільнюсі президент Литви Гітанас Науседа, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо усвідомити, що немає жодних інших реальних гарантій безпеки, окрім членства в НАТО і 5-ї статті (про колективну оборону членів Альянсу – ред.). Саміт НАТО у Вільнюсі – це чудова нагода, аби перестати повторювати старі формули і представити чіткий план, як Україна стане членом НАТО після війни", – підкреслив Науседа.

Відповідаючи на запитання, що саме Україна отримає у Вільнюсі, Науседа підкреслив, що членство України в НАТО є не лише в інтересах Києва, а й усього Альянсу.

Читайте також: Польща й Італія підтримують надання Україні у Вільнюсі сильних гарантій безпеки - Моравецький

"Дуже важливо усвідомлювати, що українська армія веде жахливу війну з російським агресором і здобула цінний досвід і за цей досвід платить величезну ціну – ціну власної крові", – зазначив литовський лідер.

Він додав, що це Україна своїми діями здобуває для країн НАТО цінний час, аби вони краще підготувалися для можливих провокацій агресора проти них.

Науседа підкреслив, що бачить певні тенденції, що базовий документ саміту НАТО "набуває кращої форми", зокрема і в питанні України.

Як повідомлялося, президент Литви Гітанас Науседа заявив, що на Вільнюському саміті НАТО вдасться домовитися про такі зобов'язання Альянсу перед Україною, які не розчарують її.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-