Науседа: Домовленості на саміті НАТО у Вільнюсі не розчарують українців

Науседа: Домовленості на саміті НАТО у Вільнюсі не розчарують українців

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що на Вільнюському саміті НАТО вдасться домовитися про такі зобов'язання Альянсу перед Україною, які не розчарують її.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LRT.

«У мене є відчуття, що ми (під час обговорення можливості запрошення України до НАТО - ред.) ще знайдемо ті формулювання, які не розчарують українців, і що вони скажуть більше, ніж ми звикли озвучувати», - сказав Науседа.

Він висловив сподівання, що Президент України Володимир Зеленський приїде до Вільнюса на саміт і там «дійсно отримає, можливо, не все з того, чого він очікує у своїх планах-максимумах, але він точно отримає багато чого».

Президент Литви зазначив, що не став би так категорично формулювати, що Україна не отримає запрошення в НАТО після війни «в тій чи іншій формі». За його словами, це саме те, що зараз обговорюється в Альянсі.

На думку Науседи, успіхом буде те, що учасники саміту «скажуть більше, ніж на саміті в Бухаресті» у 2008 році. «Точно є не одна, не дві й навіть не чотири держави, які, ну, хотіли б масштабнішого тексту (щодо можливості вступу України до НАТО - ред.), і саме зараз триває діалог між такими державами й більш обережними державами і, сподіваюся, він завершиться у взаємоприйнятний спосіб», – сказав Науседа.

Також він уточнив, що окремі держави приїдуть до Вільнюса зі своїми додатковими пакетами підтримки України.

Читайте також: Столтенберг і Зеленський обговорили підготовку до саміту НАТО

Як повідомлялося, Науседа вже висловлював сподівання, що Зеленський приїде у Вільнюс і відіграє важливу роль у прийнятті рішень на саміті НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-