Запрошення для України в НАТО має бути чітким і не може бути відкликане – МЗС Литви

Запрошення для України в НАТО має бути чітким і не може бути відкликане – МЗС Литви

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що запрошення для України вступити до НАТО має бути чітким і не може бути відкликане.

Про це він сказав після зустрічі з найвищими посадовими особами Литви у Президентському палаці, передає Укрінформ із посиланням на LRT.

"Наша позиція залишається незмінною. Ми всебічно підтримуємо прагнення України та підтримуємо їхню позицію. (Формулювання Литви – ред.) взяти на себе зобов'язання таким чином, щоб запрошення (Україні вступити до НАТО – ред.) було чітким і не могло бути відкликане", - сказав Ландсбергіс.

Читайте також: Членство України в НАТО поставило б Путіна на місце - Зеленський

Як зазначається, зустріч була присвячена підготовці до саміту у липні. У ній також брали участь президент Гітанас Науседа, прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте, речник Сейму Вікторія Чміліте-Нільсен, міністр оборони Арвідас Анушаускас, головнокомандувач армією генерал-лейтенант Вальдемарас Рупшис і голова Комітету Сейму з закордонних справ Жигімантас Павільоніс.

Ніхто з них не прокоментував зміст зустрічі. Речник президента Литви Рідас Ясюльоніс лише зауважив, що "зустріч була робочою".

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, під час якого одним з головних питань для обговорення на рівні глав держав та урядів країн-союзниць буде продовження військової допомоги для України у реалізації її права на самооборону проти російської агресії, а також заходи зі зміцнення системи стримування й оборони Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-